Magazine. Laadtijd: enkele seconden.

friesland slider top10 083 Provinces Bike Tour

4-Daagse 120 km lange Drie Provinciën Fietstocht met bagageservice.

• Unieke cultuur- en natuurhistorische fietstocht in Friesland, Overijssel en Flevoland
• Met bagagevervoer
• afstand ca. 40 km per dag
• 4 dagen fietsen door oud en nieuw Nederland

3 Provinciën Tour

De 4-daagse 120 km lange Drie Provinciën Fietstocht (3 Provinces Bike Tour) is één van de meest boeiende fietstochten van Nederland. U maakt namelijk kennis met sterk verschillende, typisch Hollandse landschappen en culturen, van eeuwen her, maar ook zeer recente.

Centraal staat water. Water om je te verdedigen tegen de vijand, water om tegen te houden opdat je niet kopje onder gaat. Water om te verdringen ten gunste van polders om het Nederlandse volk te kunnen voeden en leefruimte te bieden. Water voor transport, land- en tuinbouw en recreatie. En om te drinken natuurlijk. Nederland leeft van water, meer dan elk ander Europees land.

U maakt grote sprongen door de geschiedenis van de delta Noord-Nederland: van de laatste ijstijd naar de roerige Middeleeuwen, van de Gouden Eeuw (de 17-de eeuw) naar de 20-ste en 21-ste eeuw. U fietst door moerassige natuurgebieden en veenderijen, over dijken en vruchtbare voormalige zeebodem, langs oude molens en hypermoderne windturbines. U bezoekt oude vissersplaatsen en eilanden die door inpoldering geen eilanden meer zijn. Stuk voor stuk zorgvuldig bewaarde overblijfselen uit een periode toen de zee regeerde en creëerde.
Vier cultuurlandschappen

Tijdens de fietstocht maakt u achtereenvolgens kennis met de volgende landschappen en historische plaatsen: 1. De natuurrijke, door veenwinning getekende vallei van het riviertje Lende; 2. de Middeleeuwse kustlijn van de voormalige Zuiderzee (schans van Slijkenburg, visserij- en burchtcultuur van Kuinre); 3. de in 1942 drooggelegde Noordoostpolder met de drooggevallen eilanden Schokland en Urk (cultuur- en natuurhistorisch buitengewoon interessant); 4. de oude haven- en vissersplaats Lemmer (de poort van Friesland met de sluizen en het grote stoomgemaal als highlights) en het achterland, het grote Tjeukemeer en de weidse vallei van de oerrivier de Tsjonger.

Services
Start en finishplaats is een luxe hotel in Wolvega, het hart van het Zuid Friese park- en waterland. Wolvega is uitstekend bereikbaar per auto (A32), trein en bus. U kunt de route met uw eigen fiets afleggen of een prachtige Batavus toerfiets met alles erop en eraan huren bij Friesland Holland. U kunt ook een elektrische fiets met trapondersteuning huren.

Vanaf het moment dat u in Wolvega aan de fietstocht begint, hoeft u nergens over in te zitten. Friesland Holland verzorgt niet alleen het vervoer van uw koffers van hotel naar hotel, maar verleent ook pech-onderweg-service! Overigens zijn Friesland Holland Top Bikes voorzien van anti-lek-banden.

Startdag
Hoogseizoen: Naar wens.
Meer informatie over bagageservice kunt u vinden onder ‘Uitgebreide informatie en prijzen’.

Aantal fietsdagen
3 dagen

Startplaats
Wolvega

Inclusief
• 3 x overnachting
• 3 x ontbijt
• 3 x ‘s avonds een 3-gangen diner
• Toeristenbelasting
• Koffervervoer van logeeradres naar logeeradres
• Pech onderweg service. (andere of vervangende huurfiets of vervoer van eigen fiets naar de fietsenmaker in de buurt van het reisdoel)
• Route-informatiemap

Exclusief
• reis en annuleringsverzekering
• lunch en drankjes

info

Uitgebreide informatie en prijzen, kijk op: www.frieslandtravel.com